Vissza a főoldalra

A BDR Thermea csoport

A Remeha B.V. hazai sikereit nemzetközi súlyának robbanás szerű növekedése követte: a DeDietrich Thermique 2004-ben történő felvásárlása után a Remeha Csoport többségi tulajdonával 2009 novemberében megalakult a BDR Thermea Csoport.

thermea_1 Az új cégcsoportban a DeDietrich Remeha és a Baxi Csoport egyesítette erőit, amely által a BDR Thermea Csoport a 3. legnagyobb vállalattá vált Európa fűtéstechnikai termékgyártóinak sorában. A két csoport egymást kiegészítő földrajzi lefedettsége vezető helyet biztosít az új vállalatnak Nyugat-Európa minden országában, valamint erős pozíciót Kelet-Európa, Törökország, Oroszország, Észak-Amerika és Kína növekvő piacain. Az egyesített cég 6400 alkalmazottat foglalkoztat és proforma bevétele €1800 millió lenne, € 225 millió fölötti EBITDA eredménnyel.

2011. október 31-től a BDR Thermea Csoport anyavállalata, a Remeha Group B.V. 100%-os tulajdonrészt szerzett a cégcsoportban, így a BDR Thermea Csoport kizárólagos tulajdonosává vált.

thermea_2A vállalat egyik legfontosabb pillére átfogó kutatás-fejlesztési programja. Kombinálva a BDR Thermea Csoport pénzügyi hátterével a cég meg tudja erősíteni vezető pozícióját az alacsony károsanyag-kibocsátású kapcsolt hő- és elektromos energia termelő berendezések növekvő piacán. A magas hatásfokkal működő kazánok gyártása mellett a Csoport elkötelezte magát a klímaváltozás kezelését segítő új fűtési technológiák mellett is. Termékskálája a biomassza kazánok, napkollektorok és hőszivattyúk mellett magába foglalja az olyan páratlan fejlesztéseket is, mint a jövőt jelentő kapcsolt hő- és elektromos energia termelő berendezések.

www.bdrthermea.com