Vissza a főoldalra

Hőszivattyú

Földgáztüzelésű abszorpciós hőszivattyú

GAHP 35A

 

Névleges teljesítmény 35 kW

A földgáztüzelésű abszorpciós hőszivattyú leginkább a normál elektromos hőszivattyúhoz hasonlítható, azzal a lényeges különbséggel, hogy a gázfűtéses hőszivattyút gázlánggal, és nem villamos energiával táplálják. Egy földgáztüzelésű abszorpciós hőszivattyú esetén a hagyományos elektromos kompresszort termodinamikus kompresszorra cserélik le, mely hőbevitel révén képes nagy enerigamennyiséget szivattyúzni. Ezt nevezzük abszorpciós folyamatnak, melynek során vízben oldott ammóniát használnak hűtőközegként ahhoz, hogy hőt vonjon el egy hőforrástól.

A Gas HP hőszivatyú optimálisan érvényesülhet nagy üzemórájú berendezésekben. Kiválóan működtethető Remeha kondenzációs kazánokkal (Remeha Quinta Pro, GAS 210 ECO Pro, GAS 310 ECO Pro, GAS 610 ECO Pro) való kaszkád kapcsolásban, ahol a kazán csak a különösen alacsony külső hőmérsékletek esetén kapcsol be. Használható még több hőszivattyúval való kaszkád kapcsolásban, vagy akár önállóan is. A hőszivattyú legjobban olyan épületekhez illeszthető, amelyeknél folyamatos a hőszükséglet.

A Remeha termékpalettájában az energiatakarékos központi fűtésre és rendszerekre fekteti a hangsúlyt. Új termékünk a nagy hatásfokú Remeha földgáztüzelésű abszorpciós hőszivattyú.

Ez olyan fűtési megoldás, amely egyúttal kiválóan alkalmas a CO2-kibocsátás jelentős csökkentésére újépítésű és felújított épületek esetén.

Földgáztüzelésű abszorpciós hőszivattyú

GAHP 35A

 

Névleges teljesítmény 35 kW