Otthona szigetelésétől és az épület korától függően hasznos tippeket és irányelveket találhatunk a legjobb éjszakai hőmérséklet eléréséhez.

Télen sok fűtési energiát használ. Ezért fontos megérteni, hogyan kell okosan használni a fűtést akár éjszaka is. Így energiát és pénzt takarít meg. Sőt, hozzájárul a fenntartható élet megvalósításához.

Gyakran nincs szükség éjszakai fűtésre. Ezért éjszaka lekapcsolhatja a fűtést.

• Ha kondenzációs kombikazánja van, a hőmérsékletet körülbelül három-öt fokkal alacsonyabbra állíthatja, mint nappal. Ez a kazán felfűtési idejétől függ. Így spórolhat energiaszámláján.

• Ha alacsony hőmérsékletű fűtést, vagy padlófűtést használ, tovább tart, amíg reggel felfűti otthonát. Ezért érdemes éjszaka csak két fokkal lecsökkenteni a fűtést, öt fokkal biztosan nem.

• Ha elektromos hőszivattyúval rendelkezik, javasoljuk, hogy állandó hőmérsékletet tartson és ne csökkentse le. Csak ha nyaralni megy, akkor tanácsos kb. négy fokkal lecsökkenteni a fűtést.

A központi fűtési rendszer felfűtési ideje határozza meg az éjszakai csökkentést. Minél tovább tart a nappali hőmérsékletének visszaállítása, annál kisebbnek kell lennie a csökkentés mértékének.

Az intelligens termosztáttal előre beállíthatja, hogy milyen meleg legyen otthonában és mikor. Ezenkívül a legtöbb intelligens termosztát öntanuló, így Ön optimálisan használhatja fűtését. Ez kényelmes, energiát és pénzt takarít meg.

Még ha van is óratermosztátja, beállíthat egy időpontot, amikor a hőmérsékletet lecsökkenti. Lehetőleg egy órával lefekvés előtt már állítsa be az alacsonyabb értéket. Így nem fázik, és többet spórol az energiaszámlán.

Ha segítségre van szüksége a helyes beállításhoz, kérjük, forduljon a kivitelezőjéhez.