Napkollektoros rendszerek

Élvezze a napfény előnyeit egész évben

A napkollektorok meleg vizet termelnek. Ez teszi a napkollektoros rendszert a földgáz környezetbarát alternatívájává. A nap energiáját közvetlenül meleg víz előállítására használják. Napkollektoros rendszer telepítésével könnyedén megtakaríthat akár 50%-ot a melegvíz termelés költségein. Ha a ház medencével vagy felületfűtéssel van felszerelve, akkor a napenergiát ezek fűtésére is felhasználhatja.

Napkollektor C250

Nagy hatásfok, alacsony nyomásveszteség

DKC naperőmű

Kompakt, teljesen előreszerelt naperőmű

További információk a napkollektoros rendszerekről

Mi a napkollektoros rendszer?

A napelemek áramot termelnek, a napkollektorok meleg vizet biztosítanak. A napkollektorok a nap energiáját melegvíz előállítására használják. Ez teszi a napkollektoros rendszert a földgáz és a villany környezetbarát alternatívájává. Nyáron a napkollektoros rendszer szinte az összes használati melegvizet (HMV) biztosítja. Télen a kevesebb napsütéses óra miatt nem tudja megtermelni a teljes szükséges használati melegvíz mennyiséget. Ezért a napkollektoros rendszer mellé mindig alkalmazni kell egy kondenzációs kazánt vagy hőszivattyút, így télen is elegendő melegvíz áll rendelkezésre.

Napkollektoros rendszert vagy napelemeket válasszak?

A környezet szempontjából a legjobb, ha napkollektoros rendszert és napelemeket telepítünk. Ezekkel csökkenthető a legjobban a CO2 kibocsátás. Sajnos ez nem mindenkinek lehetséges. A környezet és a pénztárca számára gyakran a napelem a legjobb választás. Ha már rendelkezik napelemekkel, vagy az elektromos hálózat nem teszi lehetővé a telepítést, akkor a napkollektoros rendszer ismét a legjobb választás lehet.

Ha csak egy kis rendelkezésre álló tetőfelülete van, akkor a napkollektoros rendszer kedvezőbb, mint a napelemek. A napkollektoros rendszerrel 40%-kal több kibocsátott CO2 takarít meg négyzetméterenként. Ha a tető a nap egy részében árnyékban van, akkor jobb, ha napkollektoros rendszert választ. A napelemre kerülő árnyék sokkal jobban korlátozza a napelemek hozamát, mint a napkollektoros rendszerét.

Mivel járulok hozzá a környezetvédelemhez?

A napkollektoros rendszerrel akár 50% -ot is megtakaríthat a melegvíz költségén. Minél több meleg vizet használ otthon, annál jobb lehet a napkollektoros rendszer. Egy 4 fős háztartás kondenzációs kombi kazánnal utófűtőként kb. 190 m3 gázt takarít meg.

Ha levonjuk a szivattyú működtetésének villamosenergia-költségeit és az éves karbantartási költségeket, akkor is jelentős összeget takaríthat meg a 340 kg CO2-megtakarítás mellett.