Aktuális híreink2022-06-14T11:15:48+00:00

Hírek

miTera – A tökéletes kaszkádvezérlő

A Remeha tökéletes kaszkádvezérlőt fejlesztett ki, a miTerát. Nem csak a designban, használhatóságban és csatlakoztathatóságban kiváló de hatékony is. Ráadásul a kaszkádmenedzser szorosan együttműködik minden modern központi fűtési kazánnal, amelyek az Ace platformunkkal vannak felszerelve, valamint a már meglévő termékekkel is.

 

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozatának lapjában részletesen olvashat termékünkről:

https://www.e-gepesz.hu/hirek/19023-remeha-mitera-kaszkadvezerlo-valodi-forradalom-a-futestechnikaban

 

#ISH 2023

Köszönjünk minden Partnerünknek, aki személyesen is részt vett az idei frankfurti ISH-n!

A 2023 március 13-17 között megrendezett nemzetközi épületgépészeti kiállításon mindenki megtalálhatta a számára releváns újdonságokat, mind az energetika, klímatechnika és a megújuló energiák területén. 54 ország, 2025 kiállító mutatta be az energiabiztonságot és fenntarthatóságot támogató megoldásait, innovációit.

A Remeha márka a hőtermelés jelenlegi és jövőbeli kihívásaira fektetette a hangsúlyt és olyan egyedülálló fejlesztést mutatott be, mely plug&play megoldásként használható a projekt üzletágban vagy akár a lakossági szegmensben. Emellett prezentálásra került a kibővített hőszivattyú kínálat is, bevált és új hibrid rendszerek és újonnan bevezetésre kerülő tartozékaik. Érdemes volt kilátogatni a helyszínre, hiszen olyan kísérleti projektekről is részletesebben informálódhattunk, mint a németországi 100% hidrogénnel működő kondenzációs kazán tesztelése.

Azoknak akik nem tudtak részt venni az eseményen, de érdeklődnék a Remeha által kínált újdonságok iránt ide kattintva letölthetik a kiállításról készült szakmai összefoglaló anyagunk!

Fenntartható jövő Remeha hőszivattyúkkal

AZ EU épp csak túltette magát a járványhelyzet okozta válságon és szinte azonnal egy kibontakozó energiaválsággal kell szembenéznie. A történelem azonban ismétli önmagát, hiszen az 1970-es években már egyszer szembe kellett néznünk egy energiaválsággal. Az akkori megnövekedett földgáz igény igazi technológiai innovációkat vont maga után, mint például a fűtési rendszerekben is alkalmazott kondenzációs technológia 1978-as megszületése, amely 1981-től már lakossági felhasználású kazánok esetében is elérhető volt.

 

Ebben a fejlődésben magasan élen járt Hollandia, így nem csoda, hogy az 1935-ben megalakult holland Remeha B.V. , amely ekkor már saját vasöntödével és jelentős tapasztalattal rendelkezett a gáztüzelésű kazánok kapcsán, 1980-ban elsőként dobta piacra az új technológián alapúló Remeha 5A HR típusú nagy teljesítményű kondenzációs álló kazánját, majd 1983-ban a Micron nevű kondenzációs fali kazánját. A Remeha márka nem csak erről az úttörő találmányáról híres: azóta is folyamatosan kutatja és keresi azokat a lehetőségeket, melyek közelebb visznek minket egy élhetőbb, fenntarthatóbb jövőhöz. A Remeha tulajdonában álló, Európa 3. legnagyobb fűtéstechnikai vállalata, a BDR Thermea Group, már 2017-ben elindult azon az úton, ami megoldást jelenthet az energia-átmenetben Európa számára, mivel beindult a 100%-ban hidrogén gáz felhasználásával működő kazánok fejlesztése. 5 év alatt a H2 Mission név alatt futó projekt keretein belül a vízióból valóság lett és 2022 decemberében megnyílt a világ első hidrogén utcája Lochemben, ahol 12 lakóházat fűtenek 100% hidrogénnel a meglévő gázhálózaton keresztül.

Az energiaválság az orosz-ukrán háború következtében fokozódott, hiszen az az elmúltegy évben az energiaárak növekedésének mértéke megdöbbentő-, sokak számára egyenesen rémisztő mértéket öltött. Nem csoda hát, hogy a lakossági és ipari felhasználásban is megnőtt a kereslet az olyan elérhető, megújuló és fenntartható megoldások iránt, mint a napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk és ezek hibrid változatai. A BDR Thermea Group és a Remeha rendkívül ambiciózus célokat tűzött ki ebben a szegmensben is, így jelentős összegeket fektet a fejlesztésekbe és a megújuló-portfólióba. A gyorsabb technológiai megoldások kifejlesztése érdekében létrehozta K+F nemzetközi csapatát és hőszivattyú kompetenciaközpontját. A központi munka számos előnnyel jár: a hatékonyság biztosítja a versenyképes árakat, a széleskörű több mint 10 éves tapasztalat és műszaki tudás pedig a hatékony megoldásokon és releváns ötleteken keresztül teszi ehetővé a földgázsemlegesség minél gyorsabb elérését. Az elmúlt években több mint 100 000 hőszivattyút értékesített a cégcsoport Európa szerte, így Magyarországon is egyre ismertebb, keresettebb és megfizethetőbb megoldásokat nyújt ügyfelei számára.

A jelenlegi készülék portfólió és annak továbbfejlesztett „ACE” megnevezésű változata, új és környezetbarátabb hűtőközegek bevezetése, a monoblokk rendszerű TENSIO vagy a legújabb TOROS VISION névre hallgató, energiatermelés szempontjából teljesen önellátó (napelemhez, napkollektorhoz csatolva) rendszere mellett számos egyéb újítás is várható a márkától, hiszen nem titkolt célja, hogy 2025-re a hőszivattyús üzletág elérje a központi fűtésű kazánokban jelenleg meglévő piaci részesedés mértékét.

A Hollandiában piacvezető Remeha célul tűzte ki zászlajára CO2 semlegesség elérését, melybe a cégcsoport a következő években további 800 millió eurót kíván fektetni: kutatás-fejlesztésbe, digitális megoldásokba és a gyártásfejlesztésbe. A csoporthoz 2021-ben csatlakozott továbbá a 40 éves klímatechnikai múltra visszatekintő spanyol hőszivattyú-gyártó, a Hitecsa is, amelynek továbbfejlesztett ipari és lakossági termékei a magyar piacon is elérhetővé válnak. Szintén 2023-ban a cégcsoport Apeldoorn-i központjában új, hőszivattyúk gyártására szolgáló ultramodern gyártóüzemet indít. A cél az, hogy az év közepétől 50 000 (hibrid) hőszivattyút állítsanak elő és 2024-től megvalósítsák az évi 140  000 db-os teljes termelési kapacitást.

Négy év után újra a frankfurti ISH-n!

A világ legnagyobb épületgépészeti kiállítása az ISH 4 év kihagyás után újra várja a szakembereket! A Remeha meglévő és új megoldásokat, rendszereket mutat be a hőtermelés jelenlegi és jövőbeli kihívásaira a frankfurti ISH-n március 13. és 17. között.

A kiállítási stand közepén lesz egy jövőbeli tanulmány, amely plug & play megoldásként használható projekt- és lakossági alkalmazásokban. Emellett bemutatjuk hőszivattyúink kibővült kínálatát, bevált és új hibrid rendszereinket, valamint a portfólióhoz újonnan hozzáadott tartozékokat. Az üzem- és rendszertechnika területén a látogatók digitális formátumban állíthatják össze az egyes alkatrészeket, és élőben követhetik a tökéletes hidraulikus szimulációt a képernyőn.

Izgalmas megoldásainkat, történeteinket, tapasztalatainkat testközelből szeretnénk bemutatni a látogatóknak. Nagyon várjuk a személyes beszélgetéseket és kapcsolatokat.

Amiért szintén érdemes hozzánk ellátogatni: Németországban az első két pilot projekt, amelyben 100% hidrogént használnak a hőtermelésben, a Remeha 100% hidrogén kondenzációs kazánjainak részvételével zajlik. Tájékoztatást nyújtunk a projekt aktuális állásáról és a hidrogénnel való fűtéssel kapcsolatos minden kérdésről.

Egy értékes és fontos vásárhétnek nézünk elébe.

Mindenképpen megéri felkeresni standunkat. (12.1-es csarnok, B70-es stand) Kollégánk szeretettel várja az érdeklődőket!

 

Itt az új Remeha TENSIO C

 

Legyen szó új építésről vagy korszerűsítésről: a Tensio C levegő-víz hőszivattyú mindenképp megfelelő választás, a széles teljesítmény választéknak köszönhetően, hiszen egy jól kiválasztott hőszivattyú fedezi egy átlagos családi ház teljes hő- és melegvíz igényét. Hibrid rendszerben, pl. gázkazánnal kombinálva a nagyobb fogyasztású ingatlanok esetében is megoldást nyújthat.

A Tensio C egy műszakilag kiforrott termék, kedvező áron. Az úgynevezett levegő-víz monoblokk hőszivattyúként a Tensio C egy másik döntő előnyt is kínál: a hűtőközeg, a kompresszor és az elpárologtató energiatermelésének termodinamikai folyamata teljes egészében az épületen kívül zajlik. Az épületben csak pufferre és melegvíz tartályra van szükség. Az osztott hőszivattyúkhoz képest nincs szükség további beltéri egységre. A keletkezett hő szigetelt csöveken keresztül áramlik a házba és a fűtési körbe. A beszerelést bármely szakképzett szakember könnyedén elvégezheti, további szakképzettség (hűtőtanúsítvány) nélkül. Ez időt és pénzt takarít meg.

A Remeha 500000 Euróval támogatja az ukrán menekülteket

Sokkolt bennünket a Remehánál az ukrajnai invázió híre és mélységesen elszomorítanak az otthonukat és szeretteiket vesztett embertársainkról, nemzettársainkról érkező híradások. Az Ő megsegítésükre és a szolidaritásunk, együttérzésünk kifejezésére a Remeha úgy döntött, hogy

500.000 EUR-val támogatja a Giro 555 sürgősségi adománygyűjtő kampányát.

Az „Együtt Ukrajnáért” kampányhoz még 11 segélyszervezet csatlakozott, köztük a Vöröskereszt, az Oxfam és az UNICEF.

A BDR Thermea csoport felvette az ukrajnai képviseletével a kapcsolatot az alkalmazottak lakhatásban, közlekedésben történő támogatása érdekében. A BDR Thermea képviseletei több országban is kezdeményezéseket indítottak a menekültek támogatására; élelmiszert, ruhákat, gyógyszereket juttatnak el az ukrán határhoz.

“A Giro555 támogatásával szeretnénk hozzájárulni a humanitárius tragédia által érintettek megsegítéséhez.” – nyilatkozta Bertrand Schmitt, a BDR Thermea csoport vezérigazgatója.

„Az egy csapat” elve a BDR Thermea alapértéke. Ez még soha nem volt ennyire igaz, releváns vagy sürgős, mint most ” – mondta Arthur van Schayk, a Remeha vezérigazgatója. “Mélyen együtt érzünk az ukrán néppel, akinek országukban el kell viselnie ezt a szörnyű háborút”

Mi, a budaörsi irodánkban is gyűjtést kezdeményeztünk, amivel segíteni kívánunk az Ukrajnából menekülni kényszerült embereknek tartós élelmiszerrel, gyógyszerekkel, tisztálkodási szerekkel, takarókkal.

 

 

képek forrása: (balról-jobbra) Valentine Chapnis/Getty Images, AFP, Sopa Images, Sergey Bobok/AFP

Go to Top